Włoskie warsztaty kulinarne Cucinare Bene, czyli nietuzinkowy pomysł na spotkanie z przyjaciółmi

Programy telewizyjne o gotowaniu, blogerzy i vlogerzy zrobili swoje. Polacy pokochali gotowanie. Na fali mody szkoły i restauracje organizują szkolenia z gotowania. Cykliczne warsztaty Cucinare Bene odpowiadają twórczynie festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest!

Podczas warsztatów w krakowskim Food & People by Pastrami Deli przygotowywane są zawsze trzy dania i deser. – W marcu przygotujemy: Focaccia con patate e rosmarino – pewnym połączeniom nie sposób się oprzeć: ziemniaki i rozmaryn to duet idealny, właśnie dlatego przygotujemy focaccię w wersji z Apulii, z ziemniakami w środku i na górze! Ze sporą porcją rozmarynowych liści! – brzmi zapowiedź jednego z dań na Facebooku. Poza tym w menu Crostata di cioccolato bianco e cardamomo – biała czekolada i kardamon oraz kruche ciasto.

Nic dziwnego, że choć 4 godziny gotowania kosztują 180 zł, to już na liście na najbliższy piątek jest 14 osób na liście. Warsztaty prowadzi Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz. Organizatorzy zapowiedzieli, że impreza będzie cykliczna. I tak zajęcia będą odbywać się w sobotnie popołudnia: 18 marca, 1 kwietnia (ten termin jeszcze będzie potwierdzony), 13 maja oraz 10 czerwca.

Warsztaty z Krakowskim Makaroniarzem to okazja do spędzenia czasu w gronie prawdziwych miłośników gotowania, ale też doskonały pomysł na nietuzinkowe spotkanie z przyjaciółmi.

Zobacz również:

READ  Kulinarny serwis dla ciebie. Odkryj przepisy kulinarne z Wedlem